parasiter i vattnet!

Jag tror inte att det är min tur att bli sjuk den här gången. Jag har redan haft den vidrigaste formen av magjsuka det här året så jag slipper det nu, när tusentals andra människor rensar sina magar från parasiten som kommer från vattnet.
Jag brukar ju jämt träna på Gold's i stan, men den här veckan har jag inte alls varit iväg en enda gång. Sicken jäkla tur. Har ju mått illa hela förra veckan så jag skippade träningen. Det finns en mening med allt! Man bäljer ju lätt i sej minst en liter vatten när man är iväg. Tusen miljoner spänn på att jag skulle bli sjuk om jag hade druckit skiten.
Jaja, vi i fåker är så lyckligt lottade att vi har lokalt vatten från våran fina sjö, med inga parasiter i alls, Näkten. Ibland är jag så glad för det. Typ idag. Och två veckor framöver. Eller tre.
Hade en viktig föreläsning för Saga innan jag skjutsade henne på dagis imorse, om hur sjuk hon skulle bli om hon drack av vattnet, och jag tror att det gick in i hennes hjärna att hon inte skulle dricka det. Förståelig tjej det där.

Ja, det är klart att vi som inte är drabbade skämtar om det. Men självklart känner man lite sympati för dom stackarna som ligger i dessa krämpor och det bara rinner där bak. Jag har haft campulubaktur och salmonella på samma gång och jag misstänker att det är i ungefär samma. Då funderade jag på att hoppa ifrån balkongen, enda tills jag kom på att jag bodde på första våningen.
Så krya på er små sjuklingar!!

Nu ska jag gå och duscha i mitt rena vatten.


Jämnlikhet!?

Hur mycket vi än trycker på att vi ska ha ett jämnställt land så kommer det aldrig inträffa.
För första gången så är jag faktiskt sur för det. Har aldrig tänkt mej in i det så mycket förr, men klart att kvinnor ska ha lika betalt som männen i lika arbete och alla dessa frågor.
Men över till det som irriterar mej så sjukt mycket nu.
Jag har som bekant mycket problem med PMS i olika perioder. Många kvinnor har det och faktiskt lider av det här. En jävla gång i månaden i en vecka ska vi ha PMS och vi skäller, skriker och gråter. Vi mår illa och drar på oss en massa vätska, blir vätskefyllda som ballonger och går i all enkelhet upp 3 kilo på ett par dagar.
När vi är som värst undrar våra pojkvänner vad det är för fel, om dom har gjort nått. Man kan be dom dra åt helvete för att dom inte har sköljt ur mjölkglaset ( vilket förövrigt är ett måste i detta hem ) , eller om dom råkar skämta om 'fel' saker.
Det här är ingen lättsam period, för oss kvinnor. Efter ett par dagar då vi har varit så hemskt elak, sur och bitter, börjar vi tänka att vi borde bli gladare, försöka anstränga oss lite grann, mest för omgivningens skull. Men det går inte. Det går ett par dagar till, och dom flesta som träffar på en kvinna varje dag under dessa dagar gör det bra som står ut. ( dom äääälskar oss )
Sen hux flux. slår det om sej. Man blir glad i ett par dagar. Inväntar nästa kvinnliga grej. Man får mens. Nu får man grym mensvärk, både i mage och rygg, kanske lite i fogarna. Man blöder. Och ibland gör det så ont att man kräks.
Vi ska vara gravida om man ska ha en söt liten älskad unge. Kräkas varje dag i tre, fyra månader. Vakna på nätterna av att kissa, ont i hela kroppen, halsbränna, foglossning, bebisen sparkar och slår.
Sen, då jäklar ska den ut.

Och män säger att det är ett jobbigt 'kvinnogöra' att dammsuga, diska och skura golven.
Hur kan dom säga att det är kvinnogöra? Ha mensvärk, föda barn och ha pms är kvinnogöra, för det skulle aldrig män klara av.

jag är rädd

jaa, jag är livrädd. För basketspelare. Eller ja, vem vet. Dom kanske inte ens är basketspelare. Dom ser ut som det iaf, och dom skrämmer mej. Jag har tänkt på det flera gånger när jag är på gymet så är det några sånna människor där, och jag är rädd för dom. Dom är lååånga, och ser skrämmande ut. Så har dom långa linnen som dom tränar i som räcker ner till knäna. Fruktansvärt skrämmande faktiskt.
Iallafullafall, idag när jag tränade fick jag möta en stor fara i mitt liv. Jag satt i min egna lilla värld och tränade baksida axel. Tror jag, jag vart så vettskrämd så jag kommer inte ens ihåg. haha, ne nu överdriver jag. Eller ne det gör jag inte. Ja, och vips som det är, hör jag nån lång människa tala till mej. HJÄÄÄÄÄÄLP!!! Han påpekar att jag inte skulle he fram huvudet eller nått sånt där. Snällt av han, men efter det gick jag och sket ner mej och började grina. Måste verkligen sluta va rädd för människor. Ska börja med social träning snart.
Och nej, jag sket inte ner mej, men jag vart rädd för han. Som tur va så satt han ner och såg inte lika skrämmande ut som när dom står upp.
Nej usch, nu låter det som att man pratar illa om en folkgrupp. Långa människor är egentligen inte farliga, bara det att jag tror att dom är basketspelare. Punkt.

Ja, noterat idag är att det faller galet mycket snö i vårt jämtland. Jag har aldrig sett människor köra så försiktgt. Om alla fortsatte köra så försiktigt hela vintern kan jag garantera att det skulle medföra en minskning av trafikolyckor med stor procent.
Glöm inte att hålla avståndet mellan min bakdel på bilen och eran bil. Tråkigt om ni ska köra in i min bil serrni!


RSS 2.0