Ungen skall tvagas!

Eftersom min fina lilla sessa ska åka bort ikväll så ska hon tvagas ordentligt och va fin i håret så nu ligger hon i badkaret och glassar sej lite grann. =)
Ikväll ska jag först träna lite grann, sen iväg på nånting om kost och träning. Det kan väl va bra på att gå på tänkte jag.
Imorrn äre först jobb som gäller, sen tycker jag Saga är så pass stor att vi tar en sväng bortöver kaxås och köper lite skoterkläder åt henne, naturligtvis ska hon ha en skoter också. En sånhär gullig liten skoter ni vet? :p

Micke ringde och frågade om jag ville jobba nu, men jag hade ingen lust. Det är kallt och jekligt ute, och vi hade precis käkat frukost. Saga skulle först va tvungen att fraktas till brunflo och jag ska brumma tillbaka hit, för att sen behöva åka in till stan igen, så jag skippade det idag. Jag ska ju jobba imorrn ju. Det får kanske räcka det.

Förresten, min nya tid igår! Huuh, så jävla löjligt det där med löpträning ute är. Jag förstår ingenting! Ju mer jag försöker mej på att förstå på håll, ju värre blir det? Varför? Nån som springer mycket, som aldrig drabbas av håll som kan ge tips och råd på hur jag ska göra? Och jag kan springa länge på löpbandet på gymet utan håll, fort, uppför, länge. Vad sitter det i lixom?

Förresten, jag va ut i stallet och skulle frisera bitchen till hennes lopp idag. När jag kommer tillbaka 15 minuter senare ( max ) så kommer saga och jag får en kram när jag kommer in. Tycker hon ser lite annorlunda ut i håret sen jag gick men jag tänkte inte mer på det eftersom jag tänkte att det är väl ingen som klipper henne. Men vet ni vad? Hon hade helt sonika tagit saxen och klippt sej själv :) Kan ju skryta om att nu har jag en frisör i släkten:p

Det kanske finns hopp?

Kanske finns det en möjlighet till att man kan botas, eller vad tror ni?
Jag slutar aldrig tro, och jag vet att det kommer en lösning en vacker dag! Så det så!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6028011.ab



Lever på turen

oj, vilken nedrans tur jag å Saga hade idag då. Hon är superduper duktig att göra halsband och armband och tycker såklart att det är jätteroligt. Jag trodde inte vi hade några sånna hemma så vi tänker inte mer på det. Jag går in i skrubben för att kolla om vi har nå mer skithuspapper eller om det behöver införskaffas.
Bara av en ren reflex så kollar jag på en kartong som har varit där uppe sen jättelänge. Och på den fanns det pärlor och snören. Äre inte helt fantastiskt hur det kan va? :)

Jahaja, vi skulle egentligen ha haft en mattelektion nu, men hon tyckte det va så roligt att göra halsband så hon gör det istället. Tjatar man om att man ska gå i skolan när man blir större, då måste man kunna läsa, räkna och skriva också! Haha, så försöker ungen inbilla mej att hon är sex år, men jag går inte på det! :)

Nejnej, nu tror jag minsann att jag ska ta å byta om litegrann. Jag ska åka å lämna Saga hos sin mormor och sen ut å springa runt blindtarmen. Jag ska springa fort och på tid och slå mitt rekord. Haha, fast det rekordet kan inte va svårt att slå eftersom jag alltid va tvungen att gå ganska mycket förut för jag fick ju sån håll, men nu tror jag att det kan ha blitt bättre med det där.


Jag kan inte förklara för er

för det går inte.
Jag insåg idag att jag har varit så nervös att jag glömt bort att äta lunch. Jag glömde bort att jag va hungrig.
Jag brukar aldrig erkänna att jag är nervös när hästarna ska starta. Men idag va jag nervös, det kan jag erkänna. Kanske va det för att jag för första gången trodde att idag hade han chansen att vinna.

Och vet ni vad? HAN LYCKADES KNIPA FÖRSTAPLATSEN PÅ ETT SÅ FÖRBANNAT ENIRVERANDE SÄTT FÖR NERVERNA ATT JAG HÖLL PÅ ATT KRYPA UR SKINNET!
Och jag kan lova er, att då jädrar va jag så förstummad av lycka, den känslan går inte att beskriva med ord. Jag skakade jag vet inte hur länge efteråt, och jag kunde knappt stå, mina glädjetårar bara rann och magen pirrade. Jag är så glad för mammas skull. Ni vet, som hon har kämpat på med dessa djur i alla tider! Hon är värd det här! Hon behöver det här.
Grattis, och tack alla ni som gör det möjligt för Alexander att visa vad han går för.


Vaccin mot svininfluensan.

5097 personer i världen som haft svininfluensan har dött av det. Detta är immun-nedsatta personer.
Jag är fullt frisk och är i god fysisk form.
Folk ifrågasätter mej varför jag inte väljer att ta den livsfarliga sprutan.
5097 personer har dött hitills. Det är ingenting. Fler människor dör av aids/hiv. Fler människor dör i krig och jordbävningar. Fler människor dör av förorenat vatten.
Smittas jag, så smittas jag, dör jag, så dör jag. Jag tänker inte ta sprutan.


Fredagsmys

Ja, som vanligt. Träning och jobb är alltid mitt fredagsmys. Kan inte för ordningen komma ihåg hur många fredagkvällar jag har jobbat i rad nu. Men jag gillar det, jag gör egentligen inte skillnad på helg och vardag eftersom jag inte har nått 7-16 mån - fre jobb och ingen karl heller som har det. Och Saga går ju inte i skolan så det spelar egentligen ingen roll. Jag dricker inte längre och jag gillar att ha dagarna fria. Men däremot så kan man alltid unna sej nånting extra på helgerna, eller förresten. För mej spelar det heller ingen roll om jag unnar mej det på veckan eller på helgen, för vill jag ha nånting som jag känner att jag vill ha, så unnar ju jag mej det. Man ska inte va snål av mot sej själv, så länge man mår bra av det. Att unna sej själv nånting, kan ju lika gärna va att slippa tänka på måsten och ta en promenad istället. Behöver inte alls va en 200grams chokladkaka.

Funderar starkt på att tvaga mej inför jobbet eftersom jag har tränat. Men det känns lite onödigt eftersom man känner sej lite halvsliskig när man kommer hem från jobbet också och gärna vill tvaga sej då med. Och man vill gärna inte slita på huden och sånt där. Så jag kanske inte gör det endån. Svettades inte alltför mycket idag faktiskt, eftersom jag körde funktionell muskel idag.
Och visst känns det härligt när det går bra på träningen och man märker tydligt att man blir starkare och mer uthållig? Det är ju det som är ett mål, att bli starkare, bättre uthållighet, och orka mer. Och när man gör det, då blir man glad=) Så på söndag tror jag att jag ska pumpa, och öka vikterna en aning och se hur det känns.
Ååh vad lyckligt lottad jag är som älskar och träna och skulle gärna vilja träna två pass om dagen om det inte vore bra för musklerna att vila också. Men tänk er dom stackarna som kämpar för att ta sej iväg till gymet och anstränger sej till det yttersta för att göra nått där. Eller dom som inte alls tar sej iväg på gymet, eller ut i motionsspåret.
Men jag tror, att när varje människa har hittat sin träningsform, så gillar nog varje människa att röra på sej. Människan är väl skapt för att röra på sej? Det frigör ju så mycket i kroppen, och dom endorfiner som frigörs i hjärnan när man tränar gör att vi är glad och harmonisk i 12 timmar efter ett träningspass. Nån som undrar varför jag är så glad, lycklig och positiv hela tiden?

Ikväll, 17.50 kan alla ägna en lite tanke åt hur nervös jag, mamma och Palle kommer att vara. Eller vi är det nog redan, men så nervös så att det knappt går att titta på tv:n. Alexander ska nämligen starta ikväll. Ikväll är första gången jag känner att jag kan tänka mej att lita på han att han står på fötterna. Han har ett bra läge, och är han i fin form så  ska han ju ta hem det där! Sååå, håll tummarna ikväll.



Jag varnar er.

nämn aldrig ordet sovmorgon. Det är djävulens ord. Djävulen finns till för att va jävliga mot allt och alla. Djävulen hälsade på mej imorse. Faan, äre inte telefonen som väcker mej äre nån jäkel som knackar på på dörrren.
Halv tio vare nån som ivrigt plingade på, när jag hade masat mej ur sängen, klätt mej å går och öppnar finns inte en endaste själ där. Jag chansar på att de va djävulen som knackade på, satte sej uppe på dörren, hånskrattade och flög sin kos.
Men iaf, jag skulle endån upp klockan tio, så nu ska jag inte va bitter. Har precis intagit en stor fet frukost bestående av massor av gotta!
Nu ska jag ta å kamma mej, klä om och åka på affären och hämta ut mitt paket som jag har fått. Sedan blire träning:)

hej så länge.

Jag ska sova!

Jättemånga timmar nu. Så många timmar så att jag vaknar utvilad imorrn, den ni. Så söta raringar, ring inte och fråga vad jag gör kl 7 imorrn bitti.

Jag är en båt!

Igår skickade jag iväg ett mail till min jobbcotch där jag skrev att det va färbaskat svårt att försöka framhäva sej själv i ett personligt brev, när man hela tiden ifrågasätter sitt yrke, och varför man jobbar med det här. Att det går verkligen inte att skriva att man är bra på det och det, när man inte vill jobba inom det. Det är som Linda säger, varför ska man få ett jobb inom nått man inte vill jobba, och sätta hinder för sej själv?
Jag sätter ju stopp för mina drömmar och mina egna mål som jag har inom min karriär. Och varför ska man göra det? hur ska man då utvecklas inom det man vill utvecklas inom?
Så fort jag får tid, ( borde boka in fler möten med min jobbcoatch, för då verkar jag få jobba ) så ska jag kika runt, se ifall man kan få hjälp nånstans att veta vad man ska ha för behörigheter och såntdärnt ni vet. Jag vill plugga så jag blir nånting nångång.
Iaf, hon skrev så snällt tillbaka och frågade, om man bortsåg från allt som hindrade mej till att bli det jag ville, vad vill jag hellst bli då. Jag SKA bli kostrådgivare, nångång ska jag bli en personlig tränare.

Nej, jag är en flitig myra på jobbet idag. Jag gick till och med dit imorse, och nu ska jag gå tillbaka. Har massor av energi idag. Och träningsvärk i ryggen efter gårdagens träning, body combat!
Efter jobbat åker jag på en gång till mor och rastar hundarna. Hon har tagit sej en minisemester ner till sundsvall. Efter det ska jag slappa framför tv:n, möjligtvis ta in vilddjuren, bada bubbelbad och vila upp mej lite grann. Det behövs känns det som.


Jag har aldrig i hela mitt liv

blivit så utskälld på jobbet nånsin som idag. Ni må tro vad skäll jag fick. Och då insåg jag att jag inte ska jobba med det här länge till. Jag har många gånger ifrågasatt mej själv varför jag jobbar med det här. Jag vet inte. Jag får inget vettigt svar av mej själv, och jag visste ju egentligen redan när jag utbildade mej att det va inte det här jag skulle bli. Det är nått annat, men jag vet inte vad. Att det ska va så förbannat svårt att bestämma sej, och att dom inte kan ha en utbildning med allt man vill bli i samma utbildning. Vore toppen.
Meen, iaf. Jag vart knocked down av denna primadonna som hade mage att skälla på mej, inför allt folk. Så jag ska in och träna ikväll när jag slutar för att bli av med lite aggressioner. Det behövs verkligen, tänk att det där skulle ta så hårt då? Fan va less och arg å bitter jag vart för att gå tillbaka till jobbet nu. Jag vill hellst inte, verkligen inte trevligt. Men man måste ju.

Imorse när jag vaknade

så hade jag ett val. Dagen hade precis börjat och solen sakteliga börja skina igenom fönstret. Just då, när jag slog upp ögonen hade jag ett val. Hur ville jag att den här dagen skulle bli? Ska jag gå runt å klaga på saker, va irriterad och va bitter på livet? eller ska jag helt enkelt gå runt å va löjligt glad och lycklig, gå runt å va happyface och bara va tacksam över vad jag har? Jag valde naturligtvis det sistnämnda. Jag är tacksam över mitt liv. Tänk er dom som inte har ett liv att va tacksam över. Tänk er dom människor som inte har ett val på morgonen när dom vaknar. Jag är tacksam, för det lilla i livet. Jag är tacksam för alla fina människor som finns omkring mej och jag vet att en dag kan jag ge tillbaka allt som dom gjort för mej. Jag vet att en dag kan jag visa min tacksamhet till dom på ett sätt som förstår att dom gjort en annan människa glad. Och glädje är en dyrbar värdekälla här i livet. :)

Oj, det va verkligen en superduperfrukost jag åt imorse verkar det som. Och inte lite heller! En stor portion med fil, pumpafrön och solrosfrön, en macka med ost och gurka på, en kopp kaffe, en proteindrink och ett glas berocca. Så det vore väl åt helsike om jag inte stay sharp, and alert nu då=) Men måste bara få i mej beroccan också, är verkligen fullmatad just nu! :) 

Nej, nu ska jag göra mej iordning för att åka in till stan med Linda. Vi ska träna lite grann, blir bodypump idag. Igår va jag på step/styrka. Jag är verkligen ingen människa som klarar av "koregrafi" eller steg som ska gå snabbt. Men på step så går det fort att lära sej och jag följde med näst intill hela tiden igår. Det är bra, och man får en snygg rumpa av step, det ni! För vem vill ha en platt rumpa hela livet? Nu äntligen börjar jag få lite former på min annars raka, platta kropp. Synd att vissa saker inte växer lika bra som andra:p


jobbat.. å shit.

06.40. Jobbet ringer. 
' Heej, vill du jobba? '
När då?
' Jaa kl sju? '
Eeeh, till när då?
'' Klockan fem '
Okey, jag ska bara slänga på mej lite kläder och skjutsa Saga på dagis. Hon går i brunflo så det dröjer väl lite grann.

Det va min heliga frukost det.
Och förstår ni varför jag behöver ett jobb och ett schema? Det går fan inte att planera nånting, man vet inte om man kommer ha pengar till nästa månads hyra, eftersom dom hela tiden säger att det finns inge jobb. Man kan inte tacka nej till jobb som man egentligen av en eller annan anledning inte vill jobba på, för att man har inte råd till att tacka nej.
Imorrn blire iaf in till stan och träffa jobbcoachen. Efter massa strul och missuppfattningar så kommer vi äntligen träffas imorrn igen. Det va en jättetrevlig kvinna det där, och jag tror hon är superduktig. Jag vill verkligen ha lite hjälp nu att bygga mitt cv till ett perfekt cv så jag kan slänga iväg det lite varstanns och komma ut lite grann. För jag vet att det finns jobb därute nånstans, och jag ska ha ett av dom. Jag kommer inte ge mej förens jag har fått ett jobb.
Och det är ju ena grejen som är bra med att det knappt finns jobb i Fåker/Brunflo, för att man måste då ha ett nytt jobb och man kan lägga ner lite energi på att hitta ett jobb. Dessutom ger det nya möjligheter för att INTE bli fast i fåker så länge till.
När jag gick i skolan och tänkte att när jag äntligen får min första heltidsmånadslön ska jag köpa(....) De va massvis med grejor jag skulle köpa. Det skulle ju finnas jobb, det skulle ju inte va några problem. Jag skulle inte behöva jobba och plugga samtidigt och allt skulle va exellent. Men det vart crash boom bang där.
Och helvete, jag skulle ju inte va kvar i fåker såhär länge. Aldrig, det här var ju bara ett akut alternativ.Gosh, ingenting blir verkligen som man planerar. Och tur är väl kanske det?
Meeeen, jag är inte bitter. Det är det som är så härligt. jag är inte bitter. Och jag kommer inte bli bitter heller för den delen. Skööööönt.

Nu äre iaf jobb som väntar resten av veckan. Imorrn äre som sagt möte med jobbcoatchen och sen blire träning. Funktionell puls och jag hoppas att inte magen ska gå sönder igen. Har läst på lite grann om vad som händer med kroppen vid håll och sånt där, och jag kan ha fått en liten förklaring till vad det va som hände. Och tyvärr tror jag att det kan hända igen. Man får helt enkelt ta det lite lugnare på vissa övningar då.
Iaf, sen på kvällen är det dyngtrav på travet. jag kommer garanterat att frysa ihjäl, stackars mej. Lördag-söndag jobb hemgårn.
Fullt upp ja, men hinner pussas med min lilla sessa massor iaf.

Och nu har jag smörjt henne grymt mycket. Måndag tisdag och onsdag skrek hon rätt ut när jag smorde na. Jag har aldrig i hela hennes liv sett henne såå stygg i huden nånsin. Man måste lägga ner energi och tid på hennes hud, och det finns dom som inte gör det. Rätt sorts krämer som vi har fått utskrivna från BVC ska också användas, och dom används inte heller av vissa, tyvärr. Det är Saga det drabbar, inte mej. Jag har iaf varit tvungen att smörja henne på kvällen som vanligt, sen har jag gått in och smort na innan jag ska gå å lägga mej, på morgonen och mitt på dagen. Egentligen, om man smörjer henne som man ska göra så ska det räcka att man smörjer henne på kvällen.
Jag skulle kunna köpa att det är vinter och annorlunda luft och fuktighet nu, eller att hon har varit blöt/badat mycket. Och det är dom två anledningarna jag skulle kunna köpa, om det skulle finnas förklaringar.
Men det gör jag inte. För jag har nämligen också vinter och kallt hos mej, och dessutom, bara för att testa har hon badat VARJE dag hos mej. Jag förstår inte själva grejen? Varför blir hon helt förstörd varannan vecka? Ge mej en förklaring. Jag fattar inte. Och jag lider med Saga.
Nu kan jag även glädja mej själv och Saga att hon börjar bli jättefin i huden igen, nästan lika len som en babyrumpa ska va. Då kan jag även bestraffas med att det snart är måndag och ny vecka igen. Hur ska man göra för att slippa göra såhär?


Bebop's Alexander

Han vann på ett snyggt sätt idag. Ja gillar då han kommer etta i mål. Tänk om han skulle kunna tänka sej att göra det oftare:) Men som jag förmodligen har sagt tidigare så är det en väldigt fin och bra häst när han håller sej på fötterna. Grattis!

Idag har jag jobbat som en gnu. Okey, inte direkt överansträngande men endån. Jag är tvungen att ställa klockan på morgonen och det är inte min melodi. Men jag är inte direkt morrontrött om jag tänker efter. Jag går ofta och lägger mej så att jag kan sova i 8 timmar, och många gånger samma tider, så jag är så inkörd på att sova i åtta timmar, så jag sällan kan sova längre. Men endån, tycker inte om att skynda mej på morgonen, frukosten är helig och ska avnjutas i långsam takt.  Så det så.
Aaah, mitt tangentbord går knappt att skriva med. Irritersamt.


Övertydlig

Jag vet inte, men jag får en känska av att man måste vara övertydlig i vissa sammanhang. Har man en blogg så får folk lätt förutfattade meningar om en och 'känner' en bättre än en själv.
Så här kommer mitt förtydligande till dessa människor som INTE känner mej, men som tror att dom vet allt om mej: Jag har aldrig i hela mitt liv stoppat fingrarna i halsen och spytt upp maten. Jag kräktes konstant i tre månader, minst 3 gånger om dagen så fort jag öppnade kylskåpet, stoppade nått i käften, kände matos osv. ( När jag va gravis ). Det var ett rent helvete, och har ni själv spytt dagligen, så förstår ni att man inte skulle utsätta sej själv för att spy efter en måltid.
Jag förstår din/eran extrema avundsjuka eftersom jag förmodligen har en så sjukt mycket snyggare kropp än dej/er.
Sen är det upp till dej om du vill tro på det där, men vill göra mina övriga läsare uppmärksamma på att den anonyma är ingen människa jag känner till och att han överhuvudtaget inte känner mej.
Förmodligen är han fet också. Det skulle förklara en hel del.


Skapligt nöjd.

Happyface. Jag. Yes. Fiiifaan, så bra.

Även 3 kilo plus på 4 veckor, försök att slå det ni, bonnungar. Nöjd. Ja.

Störigt

Igår va jag så taggad till att köra ett pass som jag skulle va helt död efteråt av. Jag hade vilat upp mej i två dagar för att verkligen kunna prestera max.
Vi ska köra funktionell puls. Men vad händer? Jo, redan efter första varvet har jag en otroligt retsam luftmage och det blir som rapar hela tiden. Värt att notera är att jag inte kan rapa. Även att jag aldrig i hela mitt liv haft sura uppstötningar eller halsbränna, fick jag även glädjas åt. Jävligt svårt att andas ordentligt i detta tillstånd kan jag avslöja. Gick "helt okey" till det sista varvet. Den sista övningen som jag gjorde, step, tog jag i allt jag hade, och pang bom död. I magen. Precis som att sträcka magmusklerna, vidrigt ont gjorde det och jag va naturligtvis tvungen att avbryta. Förvisso va det bara en och en halv övning kvar, plus bonus. Men att jag va så taggad från början till att köra slut på mej själv, att göra ett perfekt pass och sen bara pysa ihop stör mej så otroligt. Fast å andra sidan va jag helt slutkörd iaf, så jag tänker fokusera på det som va bra istället. Va bara tvungen att gnälla lite:)

Så naturligtvis så måste jag ju undra vad som hände med magen, för jag har aldrig varit med om nått sånt där tidigare. Och jag har förstås köpt en youghurt som jag inte tycker om, naturell. Och för att jag ska kunna äta den, dränkte jag den i massvis med kanel. Alltså, inte bara en tesked eller två. Utan mycket kanel.
Och det känns ju som att kanel skulle kunna ha den effekten med halsbränna och sura uppstötningar om man intager för mycket. Så idag vart det indragningar på kanelen.


What a häck

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5921835.ab

Lite väl för sin ålder kanske...

Inget

Haha, så bra så bra. Jag mår gott.
Längtar tills på torsdag eller fredag då chefen på hg ska få veta vad hon heter. Jajjemen.
Men man ska inte haka upp sej på smågrejor men hon är en idiot så det måste hon få veta. Men det vet hon nog redan!


RSS 2.0