Alkohol

Nu är jag törstig  vill jag lova. Efter en nykter period på 30 dagar måste min kropp inmunda giftet alkohol för att än en gång känna berusning och bli olyckligt glad. Vi ses i dimman. Undra om jag kan skriva ett blogginlägg på fyllan utan att ha ångest över att jag va full dagen innan och inte ta bort inlägget? Jag ska försöka :)

Fy fan!

http://www.kvp.se/nyheter/1.1449582/98-aring-valdtagen-pa-aldreboende

Vart är sverige på väg? Värdighet och respekt, vad är det? Fy fan vad äcklad och förbannad jag blir!

Min migrän

...tar kål på mej! ajaj, låg till halv tio imorse för att det gjorde så ont! huuhuuu! Stackars mej.
Nejdå, jag har ingen migrän idag, men de va de jag hade tänkt å säga när jag ringde och sjukanmälde mej imorse. Att jag hade migrän. Men eftersom jag hade så svårt för att ljuga sa jag bara att jag inte kunde komma för att jag va sjuk.
Och vilket dåligt samvete jag fick då, men efter att jag somnade om, vaknade nästintill pigg som en lärka halv 10 insåg jag att det va det enda rätta. Jag har inte kunnat sovit bra på hela veckan, och har ju då inte sovit så mycket, så jag behövde det. Sen är det psykiskt jobbigt att åka dit, när jag inte alls vill det. Hoppas min nästa praktik kommer bli världens bästa praktik! Förstår inte varför jag överhuvudtaget ville va på psyket? Gaah!

Iaf, Johan kom och plockade upp mej efter frukosten och vi for in till stan. Jag kom på att jag kanske ville ha ett par täckbyxor som jag sneglade på litegrann igår.Så efter vi vare på bolaget å plockat upp banana så åkte vi ner på stan. Jag gick iväg å kollade på byxorna. Klart jag skulle ha dom, rena rama klippet. Endast 900:- för ett par peaktäckbyxor. Det var nämligen 70% rabatt på dom, så det va inte illa!
Nu kanske jag kan ut och leka med min kära bebis utan att frysa också :)
Såååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå for vi på lidl och uträttade nått ärende, å nu sitter jag här.

Har funderat kring varför äldre ( 40-50årsåldern )  tjocka människor säger att det är så svårt att bli av med sin övervikt för att dom har blivit äldre? Är det verkligen så mycket svårare än när man är ung? Jag tror inte på det särskilt mycket, däremot tror jag att man måste anstränga sej mer än yngre. Allstå, jag har studerat några nu, alla överviktiga. Nån av dom har sagt att hon tycker det är konstigt att hon fortfarande är så rund när hon tränar. Men människa, ser du överhuvudtaget vad du trycker i dej?!
Dom äter rån med marmelad och ost på. Massor av sånna. Rostat vitt bröd, skorpor, och dricker kaffe med socker i. Och det inte bara en gång om dan, utan på fikat, varje dag.
Sen tror dom att dom kan kompensera ut det där med att ta en frukt efter deras lunch. Iofs bra att dom äter en frukt, men frukten ska dom ju äta istället för fikat dom trycker i sej.
Herregud, när jag ser dom äta det där blir jag nästan illamående. Visst kan jag äta en sån emellanåt eller vitt bröd ibland, men deffinitivt inte varje dag, och i sånna mängder. Det borde nästan förbjudas kanske. Ungefär som jag tycker att snus och ciggaretter ska förbjudas. Alla vet att det är dödligt och väldigt beroendeframkallande. Ciggaretter kan man få hur mycket olika sjukdomar som hellst av. Kostar en hel del massa pengar och hälsan är ju trots allt viktig, för alla. Så varför får man då inte röka hash? Varför ska det va så olagligt nu då? Tusentals människor dör av rökning varje år, men hash får man inte röka? Där blir man ju också bara sjuk. ' bara'. Sluta sälj ciggaretter och snus, för fan. Det skulle bespara sveriges ekonomi ett ex antal miljoner per år, eftersom tusentals varje år, söker vård pga rökningen. Istället för att bespara miljoner på försäkringskassan borde ciggarettstopp bespara tillräckligt för att täcka upp försäkringskassan.
Hur svårt ska det va, jag borde bli politiker eller kung. Huuh!

Imorrn blire skoteråkning för hela slanten! Jes, jag längtar. Jag har knappt åkt skoter på hela vintern, men nu äre dags. Finns väl i grunden en ganska bra anledning till varför det aldrig blir av, och det är ju att min kropp tar sån stryk av det att jag egentligen inte klarar av att åka, men ibland måste man ju betala ett högt pris för att må gott.
Jag älskar att åka skoter, det gjorde vi jämt när vi var mindre. Vi åkte iväg och grillade, pimplade och hade en liten familjedag. Jag, pappa och mina bröder. Det va livet de. Det är sånna dagar som aldrig kommer åter, men man kanske kan införa det i min familj. Jag och Saga. Fast jag är mer inne på ridturer med henne, som jag och mamma alltid gjorde. Hmm, går ju absolut inte att kombinera, vilken krock det skulle bli kulturmässigt. Eller blire det?


Näe, trots att jag betalade alla mina räkningar en vecka innan löning verkar det som att det inte vart tillräckligt bra. Jag har nämligen fått ett par räkningar till som måste betalas. Sen hade jag tänkt att föra över ett par tusen till sparkontot också. Det har som stått ganska still där dom senaste månaderna, och det är ju bättre att ha pengarna på sparkontot, dels gör man ju inte av med dom på onödiga saker, men sen får man ju ränta på dom. Och det är inte illa :) Fast lika irriterad varje gång jag får mina räntepengar, att man ska behöva betala skatt på nått man redan har betalat skatt på en gång. Noicing.

Jaja, nee har inte tid med sånt här. Det tar ju sån tid att skriva blogg. gaaah!


Brunflo

Idag har jag väntat hela dagen på att sluta. Jag har nämligen längtat som en tok efter att få simma, och det skulle jag göra efter praktiken.
Såå,jag for iväg på badet i Brunflo. Klockan hade väl hunnit blitt halv 6 innan jag kom dit.
Jag har sagt ett par gånger att jag egentligen vill ha ett årskort på storsjöbadet, men det kostar ganska mycket för ett år det. Sååå, anita har frågat mej varför jag ska ha ett där, när brunflobadet snart skulle öppna igen.
Jag kommer dit. Betalar snäll mina 40 kr, och ser nöjd och glad ut. Går in i omklädningsrummet. Taaadaaaa, smockfullt! Ser nån jag känner igen,väldigt väl. Hejjar. Ler. Kommer  inte på vem det är. Funderar, ne kan inte komma på vem i hellskotta det va. Jaja, norpar åt mej ett skåp, och eftersom dom inte tog kort där men egentligen skulle göra det, fick jag låna ett lås. Snällt. Jaja, kommer ut till bassängen efter mycket om och men. SMOCKFULLT! Det är två banor öppna för simning. Jag hoppar ner i den högra sidan, och där är det ganska många som simmar. Det är en väldigt hög ljudnivå därinne och jag känner redan här att jag kommer bli galen och simma mej igenom detta irritersamt.
Inte nog med att man naffsa på varandras fötter, utan det va en stor efterbliven äldre tjej i 40årsåldern som simmade också. Inge illa menat där inte, men varje gång man mötte henne, förberedde jag mej på en flodvåg. Hon va stor, simmade klumpigt och pratade med en hela tiden! Åååhå, hon babblade på om att hon va så duktig som hade simmat si å så många längder, också swiiiisch, flodvåg och man höll på att dränkas. Det va trångt å jäkligt, man kunde inte ta ut rörelserna ordentligt, och tjoande barn överallt.
Möter kvinnan jag mötte i omklädningsrummet varje varv. Jag kommer fortfarande inte på vem det är. Tänker att det måste va en lärare från skolan. JAA, det va en lärare från skolan kom jag på, med all säkerhet!

När det nu tydligen är så eftertraktat att bada där på badet, varför har dom då så kassa öppettider? Mellan16-20 tror jag att dom har varje dag? Dom skulle ju kunna ha öppet lite tidigare också, för oss som vill dit å simma. Två banor va ju ingenting. 
Tillbaka till varför man hellre vill simma på storsjöbadet? Förklaringen finns här ovan. Med största sannolighet kommer jag att fortsätta simma i brunflo, för det är mer lättillgängligt, billigare, och mindre.
Så nu vet ni hur det ligger till på torsdagskvällar på brunflobadet.
 Iaf, knuffade mej igenom folkmassan och in i duschen. Byter om. Det va som sagt mycket barn där, och nu har tydligen simskolan eller nått slutat. Alla verkar känna den här kvinnan jag hälsat på. ' Vi syns imorrn på dagis då' säger nån.
JAJUSTJA, det va en dagisfröken. åååh, vilken jävla stjärna man är. Sagas dagisfröken, men herregud.!

Har blivit samma sak på psyket också. Det va en där som jag kände igen så jävla mycket. Alltså, en som jobbar där. Jag visste att jag kände igen henne, hon va så jävla lik nån i  sättet att jag fick krupp, och i utseendet också, men jag kunde inte komma på. Efter två veckor började hon prata om hundar och sitt barnbarn som har för stora blodkärl på läppen och även visade en bild på han så visste jag vem de va.Aha, där for äntligen poletten ner vem det va! jag är seg.

Jaja, imorrn har jag migrän så jag stannar hemma från praktiken då. Man får lätt migrän när man har sömnbrist (?!). Hoppas bara inte att jag måste ta igen dom dagar jag nu har missat. Men hon jag har huvudhandledning med på möten verkar förstå att jag inte vill va där, att det va oturligt att jag hamnade där eftersom jag jobbar med äldre, så hon kan hälsa min handledare att jag inte ska ta igen förlorad tid hoppas jag.
Öhhööö...

Mor min

jag hoppas du inte läser min blogg, då kommer jag strypa dej långsamt :p

Jag har tränat, jag är bäst på att träna. Jag tycker om det, äntligen har man en längtan till att träna, och den gnistan som jag saknade senast jag hade ett uppehåll har kommit tillbaka, och det är bättre än nånsin! Jag älskar det här, nu längtar jag bara till våren så att man kan ta sej ut på härliga joggingrundor :) Och till hösten då jag ska skaffa ett gymkort, Då spelar det ingen roll om man inte hinner träna, femhundra hit eller dit spelar ju som ingen roll då.

Ångest...

Jag har världens irriterande tvångstankar. Jag går alltid och kollar om dörren är låst trots att jag vet att den till 100% är låst. Okey så långt. Men igår kväll när jag inte kunde sova, så låg jag och funderade på om Sagas säng verkligen var bäddad, trots att jag visste att den var bäddad. Låg och vred och vände på mej, men kunde inte släppa det där om att sängen kanske inte alls va bäddad.
Eftersom detta driver mej till vansinne så är jag så illa tvungen å kolla om den är bäddad. Jajjemen, de va den. Irriterande. 
Numera kan jag faktiskt inte gå utanför dörren utan att bädda sängen. Det första jag gör när jag vaknar efter jag stigit upp är att bädda sängen. Tantvarning?

Dagen idag har varit hemsk. Jag har haft ont i kroppen och tröttheten gör sej allt mer och mer påmind.
Efter praktiken åker jag och handlar. Jag vet inte vad som händer på Willys. Men det bara hände. Jag hade bestämt innan att jag skulle köpa en mörk choklad, för om man blir chokladsugen så räcker det med en eller två bitar så äre bra sen. Därinne blir jag sugen på all choklad som jag ser, och är påväg att stoppa ner alla chokladkakor och chokladbitar i vagnen. Men med min starka karaktär undviker jag detta, och tar som bestämt bara chokladkakan jag hade bestämt mej för innan.
Betalar och går till bilen. Bestämmer mej för att ta en bit choklad medans jag åker hem.
Men nånting gick totalt snett, jag får sån grym ångest att jag hetsäter upp hela chokladkakan mellan willys och Lidl. För er som inte vet så tar på sin höjd 3 min att köra dit.  Beslutar mej för att åka in på Lidl å köpa mer choklad. Fort in,handlar, in i bilen och fullständigt trycker i mej det. Jag äter och äter. Jag mår så dåligt, men endån fortsätter jag. Får ännu mera ångest. Och även fast jag håller på att kräkas trycker jag i mej det sista. Det som jag hellst av skulle vilja göra i det där skedet va att kräkas, men har man som jag varit gravid och kräks varje dag minst en gång om dagen i 4 månader, så kräks man inte frivilligt. Så det jag helt enkelt får göra är att inte försöka kräkas. Och jag lyckades också.
Funderar starkt på att gå på nån slags kbt för mitt chokladhetsätande. Även fast jag inte kräks efter, är överviktig eller verkar har nån tendens till att bli det heller, så mår jag så jävla dåligt av det, och det kommer mer och mer.

Satt ett tag och funderade på: Om man är sugen på choklad så har man brist på magnesium. Jag får säkert inte alls i mej särskilt mycket magenesium per dag, eftersom man får i sej det i mandlar, böngroddar, olika slags nötter, havregryn etc.
Jag äter aldrig nötter, men däremot havregryn är ju en av favoriterna till frukost. Imorse åt jag ju faktiskt inte havregryn till frukost... Men svårt att tänka mej att man måste hetsäta för att få i sej det då.
Så kom ihåg det mina damer och herrar, är ni sugen på choklad, så har ni brist på magnesium.
Så ät inte choklad då, ät nått som är nyttigare än choklad.

Fan va irriterad jag blir på mej själv ibland. Jag vill ju hela tiden bli massor av saker. Men typ brandman, sjuksköterska, massör och sånt där ni vet, men nu vill jag bli personlig tränare och kostrådgivare också. Hur ska jag hinna med allt innan jag dör, och hur får man råd till att gå i skolan hela livet? Jag har ju iofs ett bra arv att se framemot i framtiden. Sen är vi ju 3 syskon och det förrvärra ju iofs arvet..hmm...Fast iaf, min mamma har dödsångest och är rädd för att sova på nätterna och tror hon ska dö om hon somnar ungefär. Jag har försökt att sagt till henne att hon måste byta livsstil. Hon äter som en ungkarl och det är inte bra. Hon kommer dö i hjärtochkärlsjukdomar, pga sin ohälsosamma livstil.
Snart tar jag dit Anna Skipper, vi är bästa kompisar.

Jag ska träna. Jag hade tänkt att inte träna idag, men eftersom ångesten är värre än vanligt måste jag träna för att tänka på nått annat ett tag, å frigöra lite positiva endorfiner. Sen hoppas jag på att kunna lägga mej i badet och läsa klart min Psykosbok. Nått i skolan hade jag tänkt å göra klart under praktiken.
Fast känns att efter första kapitlet att jag kan boken nu, och vet precis vad den kommer att handla om, så jag kan ju skriva det jag hade tänkt å skriva från första början. ' Jag börjar förstå hur folk som hör röster faktisgt gör det rösterna säger åt dom att göra, tom dödar andra människor. '


Du sårar mej mera än du tycks förstå.

Du, du är inte gammal i ditt huvud. Hur kan du, gång på gång, säga oss det där?
Att vi gick på dina lögner och stod på din sida.
Tack.!

- - - - - - -

Natten som va sov jag ingenting alls. Jag gick och la mej rätt sent eftersom jag inte kände mej det minsta trött. La mej tillslut och låg å vred och vände på mej hur läääänge som hellst. Kollade på klockan. 02.36. Låg fortfarande ett bra tag innan jag lyckades halvsomna. Sover halvoroligt och vaknar halv 4 och då äre kört. Har legat konstigt på armen och jag trodde att jag hade fått en hjärtinfarkt. Det gjorde så sjukt ont att jag knappt kunde röra den.
Fick ligga å vrida å vända på mej tills klockan ringde. Så det va min skönhetssömn inatt det. Trots detta har jag inte varit så jätte överdrivet trött. Alla är trötta, så jag håller mej till normen.

Har varit på praktiken idag. Det är tråkigt. Jag vill inte va där längre, och det är inge ljug. Jag trodde kanske att det skulle va lite roligare än vad det faktiskt är. Men jag klarar inte av allt stillasittande och bara finnas till hands. Jag klarar av att sitta å lyssna i tre timmar om det är så, men när man bara ska sitta av tiden och man sitter å lyssnar när dom pratar med varandra.. Neee, jag klarar inte av det. Jag är en person som hela tiden vill har nått å göra när jag jobbar. Jag kan inte sitta still, så äre bara. Visst tycker jag att det är skönt å ta en lång fika å så, men ni förstår vad jag menar. Det ska gärna hända saker hela tiden. Jag beundrar verkligen människorna som jobbar där, att dom klarar av det. Jag skulle aldrig göra det, och nu vet jag ju det. Men det hjälps inte, jag måste fortfarande kliva upp klockan 5 imorgon bitti för att hinna dit på ännu en ogivande dag.

Tack för mej, jag är svettig.Jag har stått på min orbitrek. Jag är duktig. Jag va helt enkelt tvungen till det, eftersom jag har fått mensvärk 2 veckor innan jag ska ha mens. Jag hatar min kropp. Antingen har jag världens chokladsug för att jag har ägglossning, eller så är jag världens matvrak och är aldrig mätt för att jag ska ha mens, eller så har jag mensvärk för att jag har mens, eller så hamnar vi i mellanläge och får mensvärk för att man bara ska ha det.


De e slutt

Jag har fortfarande ingen aning om hur man lägger in en länk, datan hakar sej så fort jag trycker på en knapp här uppe.

Men här, varsågod. Kanske en av de norska språkets finaste låtar?

http://www.youtube.com/watch?v=Et0UeRpUiWg

The boy does nothing

Vilken härlig dag! Började dagen 07.15 då min bebis kommer till mej och lägger sej fint i min säng. Jag är alldeles för pissnödig för att ligga kvar och gosa. Så vi steg upp och åt en stadig och redig frukost och for sedan iväg till mor.
Konstigt, jag gnäller alltid att jag vill ha sovmorgon. Numera är sovmorgon då man sover till 7-8 nångång. Då är man ordentligt utvilad. Tragiskt, jag som alltid älskat att sova till 12-13 nån gång.

Iallafulla fall, hos mamma har vi tagit det lugnt. Det är skönt att åka hemifrån när man är ledig och inte göra nånting. Men typ, åker man på stan, så gör man nånting, är man hemma så blir man fullständigt galen på att behöva plocka och städa hela tiden att man blir totalt utbränd av bara tanken på det. Så idag kan man säga att vi har varit på friskvård.
Vi gick en lagomt lång promenad med hundarna. Härligt, det är så skönt. Mina små älsklingar. Gjort en grymt god middag. Bakat en trötstkaka åt mamma. Och kollat på tv. Eldat. Kenny kom och hämtade Saga runt halv 6 och jag lägger mej i badkaret. Än en gång, det badet får en att må hyffsat bra. Sen in med hästarna. Det är fina djur, dom där hästarna. Betsy är hyggigt fin och jag lärde henne lite hyffs. Som vanligt kan jag få lite hormonsrubbningar när jag är i stallet, så jag lipar naturligtvis en skvätt. 
2-åringen tror jag ska ta mej an när jag bara får lite tid. Åååh, vad jag längtar tills skolan är slut så jag kan engagera mej i dom små liven lite grann.- Jag har alltid sagt att mamma har lite fel upplägg på träningen. Och jag tänker ändra på det, och idag frågade faktiskt mamma om jag ville göra det. Jag är rätt person för träningsuppläggare och kostrådgivare. 

Jaja, jag kom hem. Hämtar posten. Har fått nå mysko post ifrån krokomsbostäder om utbetalning. Eeeh, fattar ingenting. Så kollar jag hur mycket dom tänker betala ut, 0 kr. Hmm, jaja. Det roliga är, att hårt arbete lönar sej. Nästan 21 tusen får jag för föregående månads slit. Jag blir lite halvglad. Funderar fortfarande om det va värt det. Jag skulle lätt göra om det om jag fick chansen. Men inte under en period då man praktiskt taget är vaken under ren tjur och illvilja.
Och även om jag nån gång under mitt liv kommer att känna denna smärtsamma trötthet igen, och frågan om extrajobb kommer just då, känner jag mej själv ganska bra. Jag skulle med all sannolighet svara ja, dum som man är. Men pengar är ju trots allt pengar, och vila kan man göra i graven !?

Tränade ikväll, och hej å hå vad lättvindigt det gick ikväll. Är rent ut sagt förvånad över att det tog slut så fort, och funderade om skivan hade hoppat ett kapitel eller nått, för det gick så lätt. Men nee, alla övningar va med,så det tror jag inte, jag har bara blitt starkare :p

Näe, tidig dag imorgon. Jag hatar att stressa som ett asplöv på morgonen. Ska ha ett studiebesök på K2, hoppas det blir intressant annars slöseri med min tid. Höhö.  Och sen kommer hela veckan att kantas av tidiga mornar, 05.00. Är inte säker på om jag är så taggad för det, men vad gör man inte för att bli godkänd?
Tänkte ringa til chefen idag också å höra om hon hade nån extratur på kvällen som började klockan 17, eftersom jag kommer sluta praktiken 16...Så tänkte jag om jag kunde få nån sån tur i veckan så har jag iaf jobbat lite grann den här månaden, men sen kom jag på att jag va mänsklig och inte orkar jobba 7-22. Klokt gjort Chatrine. Pengar kommer sen, viiiiila!

Ne, nu ska jag gå ut å rasta älsklingarna lite.Hejpa.!

grttttterfds

Äntligen, äntligen äntligen har Saga lyckats krypa ner i sängen. Hon har varit vild nu på eftermiddan och kvällskvisten, ja ni anar inte. Och det är inte trevligt när man har en sån grym huvudvärk att man näst intill lipar. Huuuh.! Nu ska jag ta ett par alvedon, så hoppas jag på att det går nå bra på tv ikväll. Annars har jag ju nån serie jag kan kolla på, men då måste jag slå på dvdn. Jobbigt. Kan man få så här ont i huvudet när man äter för mycket? Jag åt väldigt mycket mat till middagen, hmm.. fisk.. hmm.. nee finns väl inga sånna bakslag av fisk?
Ååh, det blir naturligtvis en kopp the, fruktsallad och honungsmelon också.
Hehe, man måste äta istället för att träna. För jag skulle egentligen träna ikväll, men så har jag ju en sån headick så det är ju i princip omöjligt. Jaja, man måste ju vila sej ibland, man vill ju inte få fööör mycket muskler;)

Neee, titta vem som kommer här?!?! Varför driver hon med mej. Trodde att hon somnade, men neee, hästen ska sova i vagnen. Hon måste ha tvångstankar funderar jag på.
ÄÄÄäääääh, unge. Ska gå å stoppa om henne nu.

gracias

Inatt höll jag på att göra världens tabbe. Efter filmtittandet igår vart jag trött och gick å la mej.Lyckades förövrigt se på HELA filmen utan att somna, bara blunda i typ 20 sekunder. Och det händer aldrig.
Iaf, vaknade av att Saga va ledsen och hon grinade och snyftade fram ' mamma, mamma. '

Jag gick dit å kollade vad hon gjorde, så då satt hon på sängkanten och va ledsen. Jag tog med henne upp, och eftersom jag va pissnödig gick vi på toa, och hon satte sej så nöjd och glad å pissa på pottan.
Känner efter att jag vart jävligt trött så jag tänker att vi går å lägger oss i min säng å drar oss ett tag, och sen kliva upp. Men eftersom Saga bökar omkring och försöker sova så kollar jag på klockan. 03.25! Gaaah,inte undra på att vi va trött då! Tur att jag vart trött efter pisseriet för annars hade jag tänkt å klive upp.
Gick in med Saga i hennes rum igen,men efter typ en kvart kommer hon till mej och vill sova. Naturligtvis får hon det. Det är mysigt i 3 minuter att försöka sova med henne, för hon rör sej hela tiden, och sparkas med benen och har sej.GAAAH! Men jag lyckades iaf somna om och vi sov till halv nio, de va skönt!

Nu lider jag av en hemsk huvudvärk och en trötthet som heter duga. Vet inte riktigt vad problemet kan vara?
Jag ringde dessutom till psyket imorse och sa att jag inte hade nån barnvakt så jag kunde inte komma.
Det är ju helt vansinnigt att vi ska behöva va där på helgen när man inte lär sej det minsta lilla. Jag är inte där för att göra mina 18 dagar, jag är där för att lära mej saker. Just därför kan jag säga att jag är aningen besviken än sålänge.Jag har itne lärt mej värst vidare mycket. Har man jobbat med äldre i över ett och ett halvt år, så vet man hur man bäddar sängar, serverar mat och pratar med dom. Ne, inge sugen alls på att fortsätta praktiken där egentligen, men jag hoppas att man får va med på lite prover och undersökningar i veckan nu då.
Jag menar, jag har fått vare med på rond, vpl, ect och så, men knappast så att jag har lärt mej nå av det. Man kan säga att nu vet jag hur det går till. 

Jaja, undra om Saga är sjuk? Kanske mammasjuk, jag vet inte. Men hon har varit såå lugn nu i förmiddag och inte varit det lilla energiknippet hon verkligen är. Så har hon klätt på sej dubbla fleecetröjor, dubbla byxor, och hon har endån inte känts varm. Så möjligen börjar bebisen få feber. Men då får jag dåligt samvete om hon får det, för hon sover nämligen ute. Ingen människa i hela världen vill sova ute i 6 minusgrader när man håller på att få feber.
Men jag har ingen termometer heller för att checka av, för den är i hennes fina ryggsäck som är hos hennes fader.

Imorrn är jag ledig från psylet, så då tar jag nästa jobb. Min mor åker iväg till Norge en sväng så då måste jag ta hand om resten av hästarna och dom små vilddjuren Agda och Kiwi. Huuuh, det är inge kul å mocka skit:p
Jaja,, men jag tycker om dom små liven och vildarna också, så det ska nog gå bra.

Och Carro åkte till mamma för att lämna igen min kamera. Men eller hur, vi är två demensmänniskor så jag glömde totalt bort att jag skulle få den, och det gjorde tydligen hon med. Hade tänkt att ta ett kort på Sagas fina säng, så ni får se i vilken lyvsäng hon sover i. Jag skulle vilja ha hennes täcke och kudde iaf, dom är sköna.
Om jag va liten bebis som Saga är, då skulle jag vilja ha mej själv som mamma. För jag är så snäll. Höhö


Because of you

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery
I will not break the way you did
You fell so hard
I've learned the hard way, to never let it get that far

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake, a smile, a laugh
Every day of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I watched you die
I heard you cry
Every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry
In the middle of the night
For the same damn thing

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I tried my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you
I am afraid

Because of you
Because of you

Bearbetning.

Jag skrev just ett kapitel om bearbetning. Vrede, rädsla, ångest och ilska. Så skrev jag en grundlig förklaring till varför vissa inte borde läsa min blogg. Det va pga bearbetning. Alkohol, lögner, svek och sorg. Hur mycket smärta kan man  känna i sin kropp? 
Som tur var, kommer jag alltid ha en fungerande spärr i mitt huvud, som aoutomatiskt kommer radera sånt jag precis skrev om. Man kan lita på mej!

Jag förstår inte varför människor ifrågarsätter mitt hat? Om du bara visste varför så skulle du kanske förstå.

Hämden är så jävla ljuv.!

Jag har alltid velat hämnas mot dej, för allt du gjort mot mej. All den smärta du orsakat, all rädsla.
Men idag slog tanken mej. Man ger inte tillbaka med samma metod som man blir utsatt för. Absolut inte. Jag har gett igen, jag har varit riktigt jävlig ibland, och det är jag glad över att ja va. Jag har varit ett jävla svin, en liten beatch. Jag fick skäll av min älskade syster att jag gick överstyr. No way, hon har inte en aning om vad hon pratar om. Det där va bara början.Och jag tror att syster börjar förstå vad jag pratar om,när hämden är ljuv. Man kan inte va mild när man hämnas. Man ska förnedra människan i fråga till den mildaste grad att hälften egentligen vore nog. Jag trodde jag hade kommit på ett perfekt sätt, men det har jag inte. Förmodligen kommer du skratta, be mej ta bort och sen supa ner dej ännu mer.

Lustigt, idag frågade Anita mej om jag nånsin hade varit kär. - På riktigt.
Det lustiga i det hela är att jag på senaste tid har funderat kring det där ordentligt. Har jag verkligen varit kär, på riktigt? Jag har funderat och funderat och klurat och luskat, och kommit fram till ett svar.

BTW, Carro skrev ett klockrent inlägg idag angående att min bror ska bli pappa. Igen. Gå in på hennes blogg och läs vettja!


Jag hinner det mesta

Jaa, jag hinner med det mesta, men inte det jag allra hellst vill göra! Jag vill åka iväg på spa en helg och bara koppla av. Jag har inte en aning om hur man gör när man kopplar av, men det låter så himla rogivande och bra.
Helt ärligt, en gång när jag skulle bada i mammas badkar och jag verkligen slappnade av, andades och släppte allt annat och  bara låg där och bubblade va jag livrädd för att jagt skulle dö- Allt vart så lugnt och tyst å skönt.
Det är alltså nått man måste öva på.

Idag va jag och Saga iväg på 50 års kalas. Vi fick tårta och tvättmedel. Det är alltid bra att ha tvättmedel, så nu ska jag testa det imorrn, om det finns nån tvätttid då vill säga. För trot eller ej, men imorrn är jag faktiskt ledig, heeela dagen. Jag vet inte hur jag ska fira detta, förmodligen bara genom att finnas till, jag och Saga ska börja med en sovmorgon till åtminstonde klockan 8. Sen måste vi få in lite träning där nånstans också, annars äre väl dags att plocka ner julgardinerna antar jag...
Förresten, Saga sover så sött i sin nya säng. Hon vart alldeles till sej när hon såg att vi hade slängt ut spjälsängen och in med en ny fin vanlig säng :) Jag berättade för henne när vi gick in från bilen att vi hade slängt ut spjälsängen och att hon hade fått en ny säng nu, en vanlig säng som mamma, fast mycket finare. Och dåligt söt när hon tog av sej kläderna, hon sneglade in till sovrummet och sa 'sängen' och såg väldigt lycklig ut.
Och det vart hon. Hon klättrade upp och va ruskigt nöjd. Jag vet hur man ska göra barn lyckliga jag.
Så är hon kanske världens bästa bebis också? Jag trodde givetvis att hon skulle komma ut nån gång efter att hon hade lagt sej för att sova, men icke. Jag gick in efter en stund och hon låg så snällt och gav välling till sina gosedjur, och bara ett par minuter senare sov hon. Är hon inte duktig? 

Dagis fördärvar min bebis. Hon är ju hur duktig som hellst att gå på potta, men dom har väl förmodligen inte tid med sånt joller. Det första jag gjorde idag när vi kom hem va att ta av henne den eländiga blöjan. Hon springer iväg själv när det är dags för nummer två, för då kan hon skämmas lite grann. Så om jag märker att hon ska skita när hon sitter på pottan äre bara att gå därifrån och vänta på att hon säger ' braaaaa '.
Och ingen olycka idag heller, hon är ju bedårande duktig min lilla gummsiplummsi.

Ojoj, visst äre trevligt att man betalar räkningar, inklusive hyran, så när man har gjort det så får man en till räkning på den, en hyreshöjning. Det är tacksamhet vill jag lova. Dom höjde ju nyss hyrorna, snart måste jag fan flytta hem till mor min. Gaaah!


trening...

ohoj, idag lyckades jag göra nått som jag aldrig lyckats med förr. Att ställa klockan lite tidigare och stiga upp å träna. Klapp klapp på axeln till mej! Det ÄR jobbigare att träna på morgonen. Man är lite halvseg och kroppen är stel. Men jag tyckte jag gjorde det bra som ens klev upp sängen med tanke på min rådande trötthet.

Nee nu jet je släng te mej lite frukost och sen ska jag iväg på psyket..
fick förresten nästan lite skäll igår av handledaren som skulle ha alla dessa huvudhandledarmöten för att jag inte hade kommit förra tisdagen. Jag tyckte att jag hade försök att ringt mej jag fick inge svar. Och då ansåg hon att dessa möten va obligatoriska, och jag kontrade med att min dotter skulle på provtagning.
Jag vann fajten:p

Fan måste hitta igen min kamera. Saga har ju nästan blitt en stor bebba nu och jag ser helt annorlunda ut. höhö, ne men tråkigt att man inte hittar igen kameran. bleeee...

Några bilder..



Några gamla bilder på mej och fisen.

lustigt

Ibland kan jag bli så förbannad och arg över vårat svenska straffsystem.
Jag satt på praktiken idag och läste en tidning där en ung kille hade förlorat sin flickvän när ett rattfyllo hade kört ihäl henne. Han hade druckigt och hade 0.78 i promille, dessutom hade han rökt hasch hela dagen. Rattfyllot var 19 år gammal.Tjejen och killen körde bil och va på väg hem från ett kalasfirande, nyktert. Den unga killen va väl förmodligen också påväg hem och passade på att köra ihjäl en människa,och killen skadades allvarligt. Straffet? TRE månaders fängelse för grovt vållande till annans död, och grovt vållande till kroppskada!?
Är inte en människas liv värt mer än TRE månaders fängelse? Tre ynka månader i fängelse. Här i Sverige kan man få 10 års fängelse för skattebrott. Jag ser inte logiken. Det gör mej riktigt arg.
Kör ett rattfyllo ihjäl mej, min dotter, min mamma eller nån så skulle det kännas som ett hån om den fick ett så lågt straff. Man får väl hoppas att den får ett livslångt dåligt samvete och skuldkänslor.

Aja, nu ska man inte älta så mycket i sånt där, men det måste väl ske ändring snart hoppas jag.

Igår tog jag och betalade alla mina räkningar. Tänkte passa på när man har pengar kvar, så man får njuta litegrann av lönen som  kommer. Hoppas att den är bra, för jag behöver en stor bunt med cash nu när jag inte jobbar särskilt mycket. Huuh! Livet är hårt för den lede.

Nee nu tänkte jag att jag skulle inte å läsa på litegrann om prover och förkortningar dom använder hela tiden.

I don't know what I do.

Jag kunde inte låta bli. Jag va tvungen att skaffa en ny blogg. Känner att jag har tusen grejer att skriva av mej om. Det händer massor av stuffs nu.Jag är en sjukt upptagen människa, och det känner på kroppen både psykiskt och fysiskt. Just nu praktiserar jag på psyket på äldrepsykiatrin. Det är lagomt spännande, väntar ivrigt att det ska komma en som verkligen är i psykos ska komma. Förmodligen lägs dom inte in på äldre, utan akut. Men endån. Jag blir fortfarande brydd när jag är där och man kan prata med dom, och tala i långa meningar och man får svar. Det är en stor skillnad från att jobba på hemgårn. Så har jag vare med på ECT:n. Det va spännande. Lite småkusligt, men roligt att se när dom får lite elchocker. Första dagen fick jag va med på en rond. Där pratade dom läkarspråk. Jag fattade nada. Eller jag fattade kanske var 10:onde ord, resten va grekiska. Men man lär sej väl.
Jaja, där är jag 100% och praktiserar, sen utöver det måste jag naturligtvis jobba. Så nu har jag inte en ledig dag på 100 år igen. Jag va tvungen att be Kenny ha Saga ett par dagar extra, det finns inget utrymme för henne den här veckan som kommer. Tyvärr, men vad ska man göra? Och trots att jag inte jobbar på hemmet så är jag på psyket varje dag. öööörf.

Nu längtar jag tills sommaren kommer. Jag längtar tills 2 dagars ledighet. Jag förstår inte varför folk inte njuter mer av sin ledighet. När man väldigt väldigt sällan har en hel ledig dag, då lär man sej att uppskatta det lilla i livet. NJUT när ni kan.

Igår kväll njöt jag till fullo iaf. Jag, Linda och Johan for iväg och köpte massa kinakäk, hyrde en film och en karrapåse. Jag åt så att min magsäck sprack, sen fortsatte jag att äta för att jag ville att den skulle spricka lite till. Och underligt nog lyckades jag trycka i mej en hel del karra också, antingen äre nå fel på mej, eller så va jag jäkligt hungrig. Men hörrni, idag stod vågen på en siffra jag inte sett på säkert ett år. Men iofs hade jag ju kläder på mej iaf, men det betyder att om jag alltid trycker i mej sådär mycket käk+godis+cola så är risken minimal för att gå ner i vikt. Jag klagar inte på det, men jobbigt att äta sådär hela dagarna.

Det är lite mysko livet har jag kommit fram till. Har ni svarat mitt i natten av att telefonen ringer, ni svarar liiiiiite halvtrött och den som talar säger ' Han tänker döda mej' ? Det har jag. Jag visste inte om det va på riktigt eller om de va nå skämt. Jag frågade 5 gånger va de va som sades. Detta upprepades. TIllslut förstod jag ju att det inte va nå skämt. aaah, jag blir ju så nervsjuk ibland. :p ( Äntligen fick jag också säga så ).

En ny säng har jag lyckats köpt till fisen också. Hon blev ju galen varje kväll för att hon inte fick sova i en vanlig säng, så nu har jag köpt en jättefin säng till henne. Så gud nåde henne om hon inte e nöjd nu.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0