Nu sitter jag här igen

och tänker på hur fin min lilla flicka är. Hon är så klok och smart att man blir så stolt över henne. Va på utvecklingssamtal på dagis idag. Hon är så duktig min lilla tjej =)
Iaf, på dagis stod en data som ett par barn satt vid. Jag har aldrig sett datan där förut, så jag undrar om dom bara ställer dit den vid vissa tillfällen, eller om dom satt dit den idag bara? För jag tycker då rakt inte att man ska sitta vid datan på dagis. Så länge det inte är matte, svenska eller engelska som man lär sej på den. Så det så!

Förresten, skrev ju förut att hon är konstig. Ibland blir hon lite konstig. Typ idag när jag skulle hämta upp henne från dagis och hela vägen hem. Hon va jättesur och stod med huvudet neråt och va ledsen. Så va hon när jag lämnade henne också, det tycker jag är konstigt. Dessutom kissade hon på sej när hon ramlade och gjorde sej illa, det har ju inte hänt på tusen år. Jooo, igår. Men det va förmodligen mitt fel. Jaja, kiss dit och kiss dit. Nu ska ni få höra mer om kiss. Att hon inte använder blöja på nätterna och har inte gjort det dom senaste tre gångerna hon varit hos mej. Och hon inte kissat på sej en endaste endaste gång på natten. Är det inte för bra? Och innan det vet jag inte när hon kissade i blöjan senast. Kommer väl ett bakslag nångång. Typ när hon får svininfluensan eller nått. Har hört att när dom blir sjuk så kan dom lätt kissa på sej, så det är därför jag tror att Saga är sjuk, hon är så lugn och go också. Men go är hon ju alltid men ingen lust att gosa så länge alla gånger.
Och fröken idag kände på hennes panna för att hon tyckte hon såg så lugn och så ut, och Carro är helt övertygad om att hon är sjuk. Jaja, det visar sej om hon är sjuk eller inte.

Neeej, nu ska Kiwi få röra på fläsket och jag med för den delen. Vi går en sväng utanför dörren, lagomt typ.


Sjukling

Nått är knasigt med Saga. Jag vet inte vad det är, men hon beter sej lite konstigt.

Imorrn startar alexander på bergsåker. Jag vill åka. Jag kan inte åka, jag jobbar imorrn. Första gånger på över en vecka. Som sagt, det är inte gratis att va sjuk så jag måste ju jobba. Vill ju verkligen se loppet jue. Hmm, kanske är sjuk imorrn också, så jag inte kan jobba, och åka iaf. Kanske är sjuk för att jag inte jobbat nått. Så kan det va. Jaja, det visar sej.


Konstiga grannar

är precis vad som har flyttat in bredvid mej. Ja, man ska ju inte döma folk för mycket, men märkliga, är bara förnamnet. Har tyckt dom ser lite konstiga utsådär, 30-40+ are som har trängt in sej i en liten etta bredvid mej. Jag hade för ovanlighetens skull glömt att tagit bort pluppen från dörren in till tvättstugan, men eftersom jag kom ihåg att jag inte tagit bort den, brydde jag mej inte om att ta bort den heller, för att dörren är upplåst. Grannen kommer hit, och frågar om det är jag som tvättar. Nej, det gör jag inte. ' 8004, är det inte du? ' Jaja, gick ner och tog bort ploppen, ser världens största lapp över grejen man bokar tvättstugan på, att man inte kan tvätta där i helgen. Dom målar golven, och tider som är bokade i helgen får man boka om till efter helgen. Jag förklarar för han att han inte kan tvätta, dom målar golven. Vad gör han? Jo han går in, och tänker börja tvätta, jag ruskar på huvudet och går därifrån, kan man inte läsa bör man inte bo själv?
Inatt, ( klockan kan lika väl ha varit 23 ) vaknar jag till av att grannarna skriker som besatta. Kiwi blir rädd, jag med. Jag va rädd att dom skulle slå in väggen emellan oss och döda mej istället för frun i huset.

Nu ska Saga få klä sej lite grann så vi kan gå en runda med Kiwi. Vi har kidnappat henne, och förmodligen får mor nog aldrig tillbaka henne. Tycker hon kan köpa sej en minisnauscher ( ursäkta stavning, orkar inte tänka efter hur det stavas, så försöker inte ens göra det bra ) istället, Kiwi vill bo här.


Gårdagen

Vilken kanonkväll det vart igår alltså. Linda va helt övertygad hela tiden om att hon skulle på ' mini-spa ' och anade ingenting om våran lilla överaskningsmiddag och fest! Hehe, först åt vi som sagt middag, kycklinggratäng och ris. Och eftersom jag är lite av en kock och har känsla för matlagning så stod jag för det. Klart godkänt tycker jag :) nejdå, sandra och anita va stressvard och skulle göra sej iordning och städa och såntdär, så det vart ju jag då. Bettina den stackarn hade suttit och ljugit för Linda lite litegrann, men som sagt, för en god sak:)
Sen kom lite folk till sandra på fest. Jag va ohyffsad och åkte därifrån in på krogen. Liite värdelöst var det ju förståss på krogen, och att dom har mage att slänga ut en utan jacka och nånting med sej, nee fy fan.
Haha, men det va väldigt trevligt igårkväll, jättekul! =)

Ikväll blir det inflyttningsfest, det kommer också bli kanonskoj! Senast vi festade ihop det här gänget, så hade jag nästintill träningvärk i magen dagen efter, det va sjukt roligt! Hoppas på en likasinnad fest ikväll=)

Nu blire sängen och lite skönhetssömn tror jag.. choklad, kaffe och öl blir man inte snygg och pigg på!

En sån dag

en sån dag jag knappt vill minnas nånting utav.
För en gångs skull kommer jag ihåg att slå av ljudet på telefonen när jag gick och la mej igårkväll så det bara vibrerade. Så jag vaknade faktiskt inte av dom 3 idioterna som hade ringt från klockan sju imorse, till typ nio. Men sen ringde min kära mor mej klockan tio och väckte mej. Har jag sagt hur mycket jag verkligen älskar att bli väckt på morgonen, speciellt när dom vet att man sover? Hon tyckte att det va dags att kliva upp då, det tyckte inte jag. Människan pratar på oavbrutet i en halvtimme, jag har inget annat val än att kliva upp. Hon tyckte att jag skulle ha superbråttom ut att rida Bitchen. Så efter att ha kollat på telefonen litegrann märker jag ju att det inte är den enda jag ska rida, även fetknopp.ab skulle ut en sväng.
Så det va ju bara att klä sej och ge sej av. Tror telefonen ringde nonstop i tre timmar dessutom. Gaah. Bitchen va en helt ny häst idag, inge halt och tog i fint. Lat va na ju förstås, men fin. Det va en otrolig skillnad sen gårdagen och det gjorde mej glad. Och det vi lärde oss igår om att sparkas och bitas och fadderullan hade hon redan glömt. Vi jobbar på det där, kan man säga.

Och även att alla sjuksköterskor, distriksläkare, doktorer och allt sånt där har helt olika uppgifter vad som gäller med vaccinet och svininfluensan. Jag vill ju verkligen inte ta den där förbannade sprutan, men efter att nån infektionsläkare som mamma pratade med på hospitalet så bestämde jag mej för att ta den. Det vore väl förjäkligt om jag är den som bär på smittan och jag influerar hela hemgården? Haha, egentligen, vem som hellst, personen framför dej i affären, på macken, den som sitter bredvid dej  i bussen, i princip vem som hellst kan bära på bakterien utan att ha symtom,så man kan ju inte peka ut en person heller.
Nej, jag tog inte sprutan för att jag är rädd för att smitta dom andra, jag tog den för att alla tyckte att jag borde ta den,anklagade mej för att va egoistisk och för att jag va avstängd från arbete. Jag hade i princip inget annat val. Det är inte gratis att va ledig från jobbet.

Dessutom, fick återigen lite dödsångest idag. Är precis påväg att vaccinera mej, så ringer Carro och säger att dom också fått knorris. Helt fantastiskt otroligt att lilla Chatrine klarade sej, än så länge. Och dom är vaccinerade. Jag håller tummarna att jag är frisk å kry imorrn då jag återigen har fullt upp. Först och främst ska jag försöka att inte sova bort hela dagen, sen om jag är fit for fight blire en sväng på Bitchen, in till stan för att handla en grej, och sen är det kväll. Har en läxa jag ska göra som tar hundra år också. Jag kanske gör den ikväll.

Och, om jag är sjuk och har feber å sånt där imorrn, gissa vad jag ska göra då? Då ska jag ringa till mamma, alt. Palle, och ska ha service. Då ska dom få handla choklad, koka the och sätta på en film. Det är det enda jag kräver. Så lite så. Tackar.

Justja, har varit och grattat Linda. Hoppas hon inte vart alltför exalterad över min present. Nej justja, glömde. Hon fick ju ingen;) Men den kommer =)
Grattis!

Glömde skriva:

att jag kanske är världens genom tiderna bästa dotter? Nu har jag skickat in en intresseanmälan i mammas namn till att hon är intresserad av att gå i ITRIM. Hon är ju så pass fet ( ursäkta ordvalen, mamma, mormor ) att hon förmodligen är berättigad en operation, men Carro har väl i princip snart lyckas övertala henne till att inte göra det. och gå på ITRIM istället. Så eftersom jag tänker såhär, hon kommer aldrig gå dit och kolla hur det är där, och kostnad osv. så gör jag det enkelt för henne. Dom ringer till henne, och woila, den 23/11 börjar hennes nya liv. Och jag tänker inte låta henne komma undan.
För jag vet att mamma vill komma upp på hästryggen. Jag tror inte hon har varit upp på en häst sen hon ramlade av och gjorde illa ryggen för massor av år sen. Så då tänkte jag såhär, hennes mål blir att i Juni 2010 ha gått ner så pass mycket att hon borde ta sej upp å rida en sväng. Det låter väl inte dumt, eller hur?
Jag är snäll.


Går och... lägger mej!?

Jag är inte på humör. Hela dagen har kantats av personer som vill mucka gräl med mej. Det hela började klockan sju imorse då telefonen ringde som besatt och jag tror att det är väckarklockan. Tänker slå av, men inser att jag svarar på ett samtal. Kollar lite snabbt vem det är och slänger på luren.. Rör inte min sovmorgon till halv nio! Sen fortsätter folk att retas med mej, och nu är jag så pass uppretad att det bästa vore väl egentligen att gå å lägga sej, slå av telefonen och inte finnas till idag. För att toppa glassen lite extra va Bitchen halt också.
Skulle ut på Bitchen. Hon är ju söt och go och rar. Nej inte på en fläck. Först va hon het som en barbie, det gick om sej efter 2 minuter. Blir seg och ofokuserad på varje rörelse hon tar. Jag är ju så pass irriterad redan, så jag blir litesånär arg på na. Travar lite grann och hon slänger med sitt älghuvud i mitt ben och tar sej ett naffs ibland. Jag blir arg. Ska trava på litegrann och upptäcker då, att hästen är halt. Hon slår även, jag blir ännu mer happyface. Dessutom, i en okontrollerad sekund av mej, drar hon älgfacet mot mitt ben och biter mej! Det va min härliga ridtur som man skulle försöka njuta av.
Istället för att rida hade vi lite social samvaro. Hon lärde sej blandannat att inte måtta slag när man tar på henne. Vi hade massage och hon njöt i fulla drag. Typ inte. Hon hade lite ont på insidan av benet, men eftersom jag är king på att massera så misstänker jag att hon är bra nu. Nacken som mamma säger hon haft ont i fick sej även en liten omgång, fast den hade hon inte ont i. 
Jaja, Bitchen gillar egentligen mej, men det är klart att hon inte kan va glad, om inte jag är glad. Ganska logiskt, eller?

Nemen justja, eftersom jag inte får jobba idag så vet jag inte vad jag ska göra. Skulle ju egentligen ha jobbat 13-21, men det får jag inte eftersom mamma har svininfluensan. Kanske skulle ha gjort sej ett ryck här hemma, ser inte ut att ha blitt städat dom senaste månaderna iaf, och justja, säljbrevet. Hmmm... huuuuh.

Arg!!

Vissa människor gör mej riktigt förbannade. Den sortens människor är dom som tror att vad dom gjort mot andra i livet inte spelar någon roll, kan skita i andra människor, och när det sen handlar om sej själv, ringer och vill ha ens hjälp igen. Det gör mej ruggigt förbannad.
Man har ställt upp för den här människan sen han började sitt förbannade liv, man har som aldrig varit ovänner eller nånting. Nu förväntar han sej att jag ska göra som han säger, när jag frågar varför jag skulle hjälpa han  ' Därför att jag säger det. ' Jag skulle inte tro det, jag har noll respekt för den här människan, hotar med polisen i var och varannan mening och tror att jag ska göra det bara därför? Nemen herregud, väx upp, kom ner på jorden och stanna där. 
Senaste gången jag pratade med han, då ville ingen hjälpa han med bilen, därför han har ett sånt otroligt sätt att bemöta folk. Han kan inte vara i möblade rum, och speciellt inte med människor i, så jag va dum nog och åkte dit och hjälpte han. Han va såå stolt, så förbannat äckligt stolt, så han kunde inte säga, hej, tack för hjälpen, eller nånting trevligt. Han spottade och fräste och hjälpen va inget värt.
Jag har försökt att ringt när jag ville ha hjälp med min bil, och han har bara tryckt bort mej.
Men nu ringer alltså ungjäveln igen, och försöker beordra mej till att göra saker. Att han förväntar sej att jag ska göra det också, är vidrigt. Jag tycker knappt att han ska förvänta sej att jag svarar i telefonen när han ringer.

Bortskämda unge är vad du är, tyvärr kommer du alltid leva på din bortskämdhet och alltid vara helt beroende av andra, för du är för liten och svag för att kunna klara dej själv.

Man behandlar folk som man blir behandlad själv, och jag tänker inte ta nån mer skit ifrån dej. Du har gjort ditt val, förvänta dej inte att när du släpper på din tröskel för två minuter, att jag ska finnas där för dej. För som sagt, det är ju bara för två minuter. Och dom två minuterna finns inte jag för dej.

Dödsångest

Min mamma är sjuk. Hon har drabbats av den där sjukan som så många vaccinerae sej emot. Just det, svininfluensan. Jag fick meddelandet när jag va på jobbet, hade en sittning och klockan var väl en sisådär 16.00. Jag skulle ha sittning till klockan 17.00. Under denna tid kollade jag nog på klockan sjuttiotretusen gånger. Jag hade en sån dödsångest att det va inte klokt. Jag har varit uppi mamma varje dag sen hon vart sjuk, och min Saga. Hon har ju kramats och gosat med mamma, så va tvungen att skynda mej att slänga iväg ett sms till hennes far och fråga hur hon mådde och sådär. Men hon mådde som tur va bra, och var inte förkyld. Som jag fattade det har hon även fått sprutan nu. PJUE!

Där ser ni, man ska ALDRIG ge sej om att man vill att dom ska knorrprovet. Kunden har alltid rätt;) På hc skulle dom då inte ta nå prov, för det gjorde dom bara på dom som va i riskgruppen, (?!) eller där det va misstänkt svininfluensa. Ordinerad vila och inte äta alvedon om inte febern överstiger 39 grader.
Moder blir naturligtvis sämre och sämre och hon påtalar något om att han snart inte orkar med hostan nått mer. Hon hostar ju i princip lungorna ur sej. Carro lyckas på nått sätt övertala henne att åtminstonde ringa på sjukvårdsrådgivninen och höra vad hon ska ta sej till, och hon fick nån tid på akuten. Där tog dom knorrtestet och efter ett par timmars lidande fick hon komma hem. Och idag fick hon då alltså svar på provet och det visade positivt.
Jaja, nu är hon iaf i säkert förvar någonstans på sjukhuset.  Där får hon stanna i fem veckor hoppas jag. För då kan jag träna Bitchen precis som jag vill utan att hon har nått att säga om saken;) Hon skulle förmodligen inte känna igen hästen då. Hon skulle först och främst va hanterbar. Muskler av stål. Smidig som en lärka. Snabb som en vessla. Uthållig som en tjur. Det är ungefär det jag siktar på. Yes!

Nejnej, nu måste nog jag sova. Jag har fullt upp från måra imorrn igen. Och med tanke på min försovning imorse så krävs det nog att jag sover nu. Hästarna ska pysslas om imorrn, och Bitchen ska ridas. Sen vankas jobb.


travet

En lång dag, först en långpromenad med doggisarna i ishalka och lervälling, gasen i botten in till travet och traska runt hela dagen i lera och vatten för att sen va lagomt nervös inför Alexanders lopp. Han ' Did'nt like the track ' och vart oplacerad. Fast nöjd endån med tanke på hur banan såg ut. Tänkte att det skulle bli skönt å komma hem, slänga i sej nå käk, koka the, slänga upp fötterna på bordet och kolla på nått värdelöst på tv:n. Nejdå, då blir mamma tydligen akutsjukare och måste åka in till Akuten, så nu fick jag pussa lite på djuren också. Saga klubbade efter 3 röda i bilen. Men NU ska jag slänga upp benen i soffan och njuta av lugnet. Äta behöver jag ju inte göra, för mor min slängde med en slant så vi kunde köpa kebab, oooh så gott.

Länge sen

Uuuh, var ett tag sen jag skrev här ser jag. Jag har haft jättefullt upp, så jag anser inte att på min lediga tid att det är så viktigt att uppdatera bloggen. Men iaf, har hunnit gjort en hel del.
Har väl i princip legat dödssjuk en dag, men va frisk redan dagen efter. Har åkt till Gävle i världens jävla före att köra i. Vilket pissväder alltså. Och jag kan inte påstå att vädret är så bra nu heller, grått trist och blött. Inte konstigt att man aldrig vaknar ordentligt på morgonen och är trött hela dagen. Det blir ju aldrig ljust!
Hmm, i Gävle var det ju trevligt. Jag funderar starkt på att gå en engelska-kurs. Jag vill inte bli lika dåligt på engelska som min kära mor är, då äre illa. haha!!
Kom hem i torsdags natt halv tre, jobbade 7-16.30 här i fåker, sen sätta sej i bilen, luffade vidare till brunflo och jobbade där till nio. Å resten av helgen har jag också jobbat. Nån måste ju även jobba när andra är och roar sej på skalet. Vilken tur att jag slipper va så fruktansvärt bakfull som förmodligen alla är idag :)
Haha, kommer ihåg när jag hade varit där i våras och Carro och magnus fick en chock på söndagkvällen när dom såg mej, dom trodde seriöst att jag hade fått nån allvarlig sjukdom. Tyckte väl att jag såg riktigt sjuk ut då kan jag tro.

Jaa, fast egentligen har jag inte gjort så mycket när jag tänker efter. Har jobbat och slitit som ett litet djur, och tränat lite grann. Men fan va stor fröken Chatrine börjar bli. Huuh, jag är inte van vid att ha en rumpa och jättekraftiga lår. Det är helt sjukt alltså, jag har ju som varit platt om rumpan dom senaste åren, och nu har jag fått en rund, putande rumpa. Det tar nog ett tag att vänja sej antar jag. Och magen, midjan, jaaa ni vet. Det är lixom i en övergångsfas man måste gå igenom för att bli nöjd antar jag. Annars får man väl träna på ett annat sätt som gör att man inte får mer muskler som gör att man går upp i vikt :p Ja, inte det lättaste alla gånger.

Neee, nu måste jag äta lite mat innan det är dags att gå tillbaka till jobbet. åååh, bara ett par timmar kvar nu, sen gör jag helg ifrån hemgården. =) Och imorrn har jag kvällen i brunflo.
Och har jag tur, vilket jag förmodligen inte har, så är det en som ska sjukskrivas i brunflo. Och då ska jag få henens 50% rad att gå på. Men som jag fattade så fick hon inte bli sjukskriven av nån, men hon skulle försöka lite till. Men jag hoppas, jag hoppas, jag hoppas! Och att det är länge hon tänker va sjukskriven:p men tänk, då kanske man kan få ett liv också? Jag jobbar nu, går och lägger mej halv 10 för att man blir helt död, och helgerna jobbar man sej igenom. Då kanske man kan tacka nej till lite jobb på helgerna. Vore ju kanoners!

Vitamin-boostar!

Jag är verkligen livrädd för att bli förkyld och få feber. Jag är så rädd att jag tackat nej till vaccin-sprutan 15 gånger och förklarat tusen gånger för alla som tjatar om att jag ska ta vaccin-sprutan att jag kan inte, det går inte, jag vågar inte.
Men även fast jag inte tagit den förbannade sprutan har jag nu drabbats av smittfebran! helt otroligt! Eller, det är inte så farligt egentligen. Igår va värre. Jag jobbade på förmiddagen i Brunflo, och jag dog ungefär sju gånger. Dom tyckte lite synd om mej och jag fick medicin.
Igår kväll skulle jag försöka mej på att kolla på en film som jag fått hem, gissa hur det gick? Jag kollade i typ 10 minuter sen gick jag och la mej och sov, orkade inte hänga med i den filmen heller. Så jag sov från typ halv 8 igår, till halv 8 imorse. Inte fyskam för att va mej, eftersom jag bara kan sova i typ 9 timmar på sin höjd. Och för att vara på den säkra sidan att jag orkar med hela dagen så låg vi och drog oss i lite drygt en timme.
Och för att sedan antidoxidant-och-vitamin-boosta. Det gjordes med svartvinbär, blåbär, björnbär och kanel. Oooh, förstå vad frisk jag kommer att bli på en gång.
Men innan frukosten gjorde jag ett nödvändigt ont, jag sköljde igenom min näsa. Två gånger. Man ska inte snåla på det. Och eftersom jag är så rädd för att inte bli riktigt frisk till  imorrn så gjorde jag det en gång efter frukost också. Oooj, förstå vad frisk jag kommer bli tills imorrn, helt sjukt vad frisk jag kommer va!

Hmm, idag var det egentligen tänkt att jag och Linda skulle pumpa litegrann. Men jag känner att jag inte ska göra det med tanke på min förkylning. Jag sparar mej en dag till. Det är sååå irriterat, jag som ville pumpa litegrann. grrrrrffft.

Jag vet inte vad vi ska äta till lunch idag. Kanske blir ännu en antidoxidantiboost. Vem vet? Saga äter ju inte sånt. Hmm... Ge mej förslag.


RSS 2.0